fbpx

Student allergisch voor haar eigen tranen en zweet

GFC NIEUWS- De 21-jarige universiteitsstudent, Tessa Hansen-Smith’s, is allergisch voor haar eigen tranen en zweet en kan slechts twee keer in een maand douchen.

Zelf het drinken van water zorgt voor problemen. Tessa vertelt dat ze snijwonden kan krijgen op haar tong als ze water drinkt. Ze was 10 jaar toen de artsen ontdekten dat ze allergisch was voor water.

De jonge vrouw uit California, VS, is gediagnosticeerd met aquagenic urticaria, een zeer zeldzame allergie aan water waar wereldwijd 35 gevallen van bekend zijn, meldt Mirror.

Het is een pijnlijke aandoening die zorgt voor jeuk, pijn en huiduitslag bij contact met water uit regen of de douche, maar zelfs ook uit zweet. Tessa neemt dagelijks negen tabletten in om haar toestand stabiel te houden.

BEKIJK OOK
Asabina blijft tot na verkiezingen 2025 politieke kar BEP trekken

Wetenschappers buigen zich nog steeds over de precieze oorzaak van aquagenische urticaria. Mogelijk is de patiënt gevoelig voor diverse chemische additieven in het water. Dit zijn bijvoorbeeld chemicaliën, chloor en hard water.

De in water opgeloste stof dringt hierbij de huid binnen waardoor een immuunreactie van het lichaam ontstaat. Hierbij is de huiduitslag niet het gevolg van het water zelf, maar wel van een allergeen (uitlokkende stof) in het water.

Een andere mogelijke verklaring is dat een toxische (giftige) stof ontstaat wanneer water in contact komt met een stof in of op de huid. Dit toxisch materiaal veroorzaakt dan de symptomen.