fbpx




Student allergisch voor haar eigen tranen en zweet

GFC NIEUWS- De 21-jarige universiteitsstudent, Tessa Hansen-Smith’s, is allergisch voor haar eigen tranen en zweet en kan slechts twee keer in een maand douchen.

Zelf het drinken van water zorgt voor problemen. Tessa vertelt dat ze snijwonden kan krijgen op haar tong als ze water drinkt.

Ze was 10 jaar toen de artsen ontdekten dat ze allergisch was voor water.

De jonge vrouw uit California, VS, is gediagnosticeerd met aquagenic urticaria, een zeer zeldzame allergie aan water waar wereldwijd 35 gevallen van bekend zijn.

Het is een pijnlijke aandoening die zorgt voor jeuk, pijn en huiduitslag bij contact met water uit regen of de douche, maar zelfs ook uit zweet.
Tessa neemt dagelijks negen tabletten in om haar toestand stabiel te houden.

Wetenschappers buigen zich nog steeds over de precieze oorzaak van aquagenische urticaria. Mogelijk is de patiënt gevoelig voor diverse chemische additieven in het water. Dit zijn bijvoorbeeld chemicaliën, chloor en hard water.

De in water opgeloste stof dringt hierbij de huid binnen waardoor een immuunreactie van het lichaam ontstaat. Hierbij is de huiduitslag niet het gevolg van het water zelf, maar wel van een allergeen (uitlokkende stof) in het water.

Een andere mogelijke verklaring is dat een toxische (giftige) stof ontstaat wanneer water in contact komt met een stof in of op de huid. Dit toxisch materiaal veroorzaakt dan de symptomen.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…