fbpx
STS werkt met George Washington University aan toerismemarktonderzoek

De Stichting Toerisme Suriname(STS) is een samenwerking aangegaan met studenten van The George Washington University School of Business in Washington, DC (GWU) om een toerisme marktonderzoek uit te voeren.

Het onderzoek zal zich focussen op het aanboren van de Noord -Amerikaanse markt alsook het vaststellen van de haalbaarheid om met Amerikaanse toerisme operators samen te werken.

“wij zijn zeer ingenomen met de samenwerking tussen de STS en het studenten consulting team van GWU,” zegt Jerry A-Kum, directeur van STS . “Onze interesse gaat uit naar het diversifiëren van de huidige toerismemarkt , en wij geloven dat een analyse van de Amerikaanse markt in relatie tot toerisme in Suriname, zeer gewenst is. Wij kijken uit naar de resultaten van het onderzoek.”

Het onderzoeksteam bestaat uit studenten van de Masters of Business Administration and Masters of Tourism Administration programma’s van The George Washington University School of Business in Washington, DC.

Studenten van het studieonderdeel International Business Marketing welke verzorgd word door Professor Dr. Maria Elo van Finland, zijn bezig een marktanalyse te doen naar de potentiële vraag van Amerikaans uitgaand toerisme naar Suriname.

Het onderzoeksteam bestaande uit Imad Boucekkine, Aman Birbo, Daniel Dozier en Amber Messersmith, zal de primaire en secundaire studie doen naar het Surinaamse toerismeproduct welke nu aangeboden word alsook een marktanalyse uitvoeren welke moet resulteren in een case studie-presentatie met cruciale bevindingen en aanbevelingen.

Diepgaand enquêteonderzoek zal als methodiek dienen om data te verzamelen via touroperators in Suriname en Amerika om de verschillen in verwachting te kunnen meten en zodoende key stakeholders het nodige inzicht te bieden om de juiste partnerschappen aan te gaan die duurzame groei en ontwikkeling zal garanderen voor de Surinaamse toerisme-industrie.

De resultaten van het onderzoek zullen door de Stichting Toerisme Suriname beschikbaar worden gesteld in mei 2017.

De Stichting Toerisme Suriname werd opgericht in op 13 mei 1996 door het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in samenwerking met de Kamer van Koophandel en Industrie.

Deze samenwerking was het eerste publieke -private partnerschap tussen de overheid en de private sector om gezamenlijk te werken aan de duurzame ontwikkeling van het Surinaams toerisme.(GFC)

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…