Struikrover dood aangetroffen te Mama Ndjuka, kompanen voortvluchtig

De recherche van Regio Oost heeft op maandag 4 maart het lijk van de 38-jarige Raoul Lansoe alias Oela op de weg te Mama Ndjuka aangetroffen met schotverwondingen.

Drie slachtoffers, die zich op dezelfde dag op het vliegveld te Gakaba bevonden, schakelden manschappen van recherche Oost in omdat zij in de vroege ochtend van diezelfde dag te Mama Ndjuka beschoten waren door een groep struikrovers.

Dit recherche team deed de locatie aan. Volgens het voorlopig onderzoek reden een ondernemer en twee beveiligingsmedewerkers vanuit hun kamp te Mama Ndjuka op een ATV naar een aanmeersteiger, waar zij met de boot naar Gakaba wilden varen om met het vliegtuig post te verzenden naar Paramaribo.

Toen de ondernemer en zijn beveiligers het aanmeersteiger naderden, kwam er plotseling vanuit het aangrenzend bos een groep met vuurwapens gewapende mannen tevoorschijn, die schoten losten op de ondernemer en de beveiligers.

Zij beantwoordden het vuur met hun eigen vuurwapens waardoor er een schotenwisseling ontstond. Op een bepaald moment vluchtten de struikrovers het bos weer in zonder iets buit te hebben gemaakt.

Op de terugweg naar Mama Ndjuka vernamen de slachtoffers dat een man dood lag op de weg. De ondernemer herkende hem als een van de gewapende struikrovers, die op hem en zijn beveiligers hadden geschoten.

De politie kreeg verder de informatie dat een andere gewonde vermoedelijk was uitgeweken naar de Franse kant voor medische hulp. De Surinaamse politie nam contact op met hun Franse collega en de informatie bleek op waarheid te berusten. Die verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterarm.

Verder bleek uit het onderzoek dat die verdachte ook door de Franse politie werd opgespoord voor zijn betrokkenheid bij twee roofovervallen op de grensrivier.

Het ontzielde lichaam van Lansoe is in beslag genomen.

Overige berichten