fbpx

Structurele aanpak infrastructuur vuilstortplaats Ornamibo

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie treft de nodige maatregelen om het dumpen van vuil op de vuilstortplaats effectief en efficiënt te laten verlopen. Zo is de afdeling wegen van het ministerie op de vuilstortplaats, enerzijds bezig met het rehabiliteren van de oorspronkelijke wegen aldaar en anderzijds met het aanleggen van nieuwe wegen. Er wordt gewerkt aan ongeveer 2 kilometer (km) aan wegen op de stortplaats.

De rehabilitatiewerkzaamheden zijn vóór de brand op de stortplaats aangevangen. Na 10 oktober 2018, heeft de leiding van het ministerie bepaald, dat ook nieuwe wegen moeten worden aangelegd, om het dumpen makkelijker te maken.

Naraindath Sitaram, coördinator afdeling wege, sectie Paramaribo, geeft aan dat bij het aanleggen van de wegen er eerst 80 tot 90 centimeter (cm) diep gegraven wordt. Deze wordt voor ongeveer 45 cm opgevuld met een mix materiaal bestaande uit: lateriet, klinkzand en asfaltblokken. Op het mix materiaal komt er een laag klinkzand van ongeveer 25 cm dikte. Deze laag wordt dan uiteindelijk afgedicht met basecourse van 30 tot 35 cm.

OOK INTERESSANT
Moordverdachte in Detroit op borgtocht beschuldigd van vierde moord

Er is ook een nauwe samenwerking tussen de afdelingen vuilophaal en verwerkingsdienst, ontwateringswerken en wegen en aannemers voor wat betreft de werkzaamheden op de belt. Zo worden er diverse machines zoals bulldozers en hydraulische graafmachines ingehuurd, inclusief operators om het werk op de stortplaats te kunnen doen.

Het ministerie zet diverse dienst trucks, tractoren, pick ups en een hydraulische graafmachines in voor de werkzaamheden aldaar. In totaal is er aan materiaal 13.755 m³ mix materiaal, 700 m³ klinkzand en 429 m³ basecourse beschikbaar gesteld voor de werkzaamheden.

De wegen op de stortplaats zullen voortaan onderhouden worden door afdeling wegen. De werkzaamheden ter plekke kunnen nog ongeveer drie weken duren.(GFC)