Stroperij van zeeschildpadeieren en illegale jacht op kustvogels

Een delegatie van milieuactivist Erlan Sleur heeft deze week poolshoogte genomen op Braamspunt vanwege de aanhoudende berichten over stroperij en zelfs bedreigingen naar toeristen en bezoekers die in de nachtelijke uren de legstranden gaan bezoeken.

“De situatie is hopeloos, omdat er geen toezicht is en de nesten open en bloot worden leeggeroofd door de stropers. Ik heb persoonlijk zo’n confrontatie met een rover gehad met een zak eieren nog in zijn hand die hij van een leggende krape aan het roven was. De krape wordt dus tijdens het leggen van haar eieren beroofd”, schrijft Sleur.

Deze neststropers zijn al geïdentificeerd en zijn vaak afkomstig uit het vissersdorp op Braamspunt.

Ook de illegale jacht op kustvogels als de beschermde rode ibis gaat maar door en men heeft duidelijk geen respect voor de natuur gezien de vele afgeschoten vleugels die je in de mangrove achter het strand kunt vinden, haalt Sleur verder aan.

“De vele loze beloften van minister Samsoedien van het ministerie van RGB maken de situatie alleen maar erger, want als burger denk je dat er controle is maar het tegendeel is in de praktijk waar”.