fbpx

Stroomvoorziening naar Lelydorp en omgeving helemaal uitgevallen

GFC NIEUWS- Omstreeks 15:45 uur vanmiddag is er een storing opgetreden in het 33 kV transmissienetwerk in de omgeving van Lelydorp.

Een bliksemgeleider op een van de transmissielijnen is doorgesneden.

Deze storing heeft tot gevolg dat geheel Lelydorp en omgeving verstoken zijn van elektriciteit. Technici van de EBS zijn ter plaatse en hebben reeds een aanvang gemaakt met de herstelwerkzaamheden.

De storing is van dien aard dat de werkzaamheden tot middernacht zouden duren. Er is daarom voor een provisorische oplossing gekozen waardoor verwacht kan worden dat de stroomtoevoer in dit gebied uiterlijk 21:00 uur hersteld zal zijn.

De herstelwerkzaamheden om deze storing duurzaam op te lossen zullen dinsdag worden voortgezet met als gevolg dat enkele buurten in dit gebied wederom verstoken zullen zijn van elektriciteit.

BEKIJK OOK
Onnodige dood kinderen in AZ niet de schuld van artsen maar verkeerd beleid politici

Klanten zullen hierover gemeld worden via de bekende voorlichtingskanalen van de EBS.

De EBS betreurt het dat klanten uit delen van dit gebied gister reeds verstoken waren van elektriciteit toen een mast werd aangereden en ook blikseminslag een storing in de omgeving veroorzaakte.

Het bedrijf doet er alles aan om deze storing zo snel als mogelijk op te lossen en biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongerief.