fbpx
Facebook Pagelike Widget

Strenger optreden tegen overtreders lockdown

GFC NIEUWS- Tijdens de partial lockdown worden er nog steeds teveel mensen op straat gezien. De politie zal strenger optreden, zegt korpschef Roberto Prado.

Artikel 11 van het Politiehandvest geeft de politie de ruimte om personen langer op te houden dan aangegeven. “U zult dus niet meer 6.00 uur naar huis worden gestuurd, maar veel later”, aldus korpschef Prade.

De korpschef liet ook weten dat de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) is bezig met het onderzoek ten aanzien van de case waarbij een bewaker zou zijn mishandeld door de politie. De 24-jarige security guard A. zou vorige week woensdag zijn mishandeld op straat door de politie. Daarna werd hij overgebracht naar politiepost Latour.

Het slachtoffer zegt dat hij de zaak niet hierbij zal laten. De agenten hebben hem zodanig mishandeld dat hij enkele dagen niet naar het werk is geweest. Hij klaagt nog steeds van pijn aan zijn knieën.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…