fbpx

STREI! Officieel een politieke partij

De organisatie STREI! onder leiding van Maisha Neus is nu officieel een politieke partij. “Gewaardeerde burgers van Suriname. Hierbij wensen wij u te informeren dat per heden STREI! officieel een politieke partij is”, schrijft Neus.

“Dit moment ging gepaard met een gil, een lach, een zucht en een traan….dit is als velen van jullie weten niet zonder slag of stoot gegaan”, vervolgt ze. Door het lange wachten, hebben intussen twee bestuursleden de organisatie verlaten.

Opmerkelijk is dat de goedkeuring kort nadat de organisatie een strafklacht heeft ingediend bij de procureur-generaal tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en Adeliene Wijnerman, directeur van het Bureau Staatsschuld Suriname komt.

De organisatie heeft de afgelopen periode ondersteund door een econoom onderzoek gedaan naar het verbruik van staatsmiddelen en blijkt dat onjuistheden worden gepubliceerd op de website van het Bureau Staatsschuld Suriname. In totaal is de regering in 2016 totaal 27 leningen aangegaan. Het Bureau maakt slechts gewag van 16 leningen.