fbpx

STREI! lanceert binnenkort crowdfunding-campagne om waarborgsom verkiezingen te betalen

GFC NIEUWS- Dit jaar heeft de regering de Kieswet gewijzigd, waardoor partijen nu een waarborgsom moeten betalen om te kunnen meedoen aan de verkiezingen.

Deze waarborgsom bedraagt ongeveer SRD 100.000 en wordt terugbetaald aan partijen die minimaal 1 zetel behalen.

De politieke partij STREI! en andere politieke partijen hebben een rechtszaak lopen tegen de wijziging van de kieswet, “maar we nemen desondanks het zekere voor het onzekere,” aldus STREI!.

Al in mei 2019 heeft STREI! een bankrekening aangevraagd bij De Surinaamse Bank. Zodra dat rond is, zal de partij de WhyDonate, een crowdfunding-campagne lanceren in Suriname en Nederland. “Diaspora in de rest van de wereld is beslist ook welkom om ons te poweren.

“We kiezen voor crowdfunding, omdat we geen drugsgelden of grote boys met belangen (contracten, grond, etc.) achter ons willen hebben. Wij willen de zuivere ‘politieke wil’ waarborgen om het systeem in Suriname te doorbreken en te veranderen.

BEKIJK OOK
NCCR overhandigt medicatie uit Venezuela aan ministerie van Volksgezondheid

“Ook zijn we voorstander van volledige transparantie en vaak willen ondernemers hun naam niet gekoppeld zien aan de politiek, wat begrijpelijk is.”

Met deze manier van fondsenwerving garanderen we het volgende, zegt de partij:

1. Gelden binnenhalen op eerlijke en transparante wijze.

2. Draagvlak tonen. Wanneer blijkt dat veel Surinamers bereid zijn SRD 10 of 20 (of meer natuurlijk) te doneren, zal dit een sterk signaal afgeven aan de gevestigde orde en het aloude politieke systeem dat Suriname al 43 jaar beheerst.

3. Indien we de vereiste waarborgsom niet halen, zal het geld worden gebruikt voor sociaal-maatschappelijke en educatieve projecten ten behoeve van de samenleving. Dit natuurlijk op dezelfde transparante wijze die u van STREI! gewend bent, bijvoorbeeld bij inzamelingsacties voor kinderhuizen en andere doelen.