fbpx
STREI! doet mee aan verkiezingen van 25 mei

GFC NIEUWS- Het beroep tegen het besluit van de CHS door STREI! bij Resolutie van 2 april 2020 is gegrond verklaard en mag de partij meedoen aan de verkiezingen.

In een bericht zegt STREI!: “De Kiesregeling is erg strikt van opzet, het CHS en OKB volgen de vereisten voor goedkeuring en registratie strikt op. De Kiesregeling bevat een bijzondere procedure op basis waarvan wij in de gelegenheid werden gesteld aan te geven waar en waarom het de eerste keer misging.”

“Na ons beroep heeft het Kabinet van de President (kennelijk) alles onderzocht en ons meegedeeld dat hetgeen misging ons in redelijkheid niet kon worden aangerekend, hetgeen ons erg positief instemt vandaag.”

“Wij zijn er echter nog niet. Het wachten is thans op het besluit van het OKB waarna wij zo snel mogelijk alle stukken nog eens zullen indienen bij het CHS.”

“Woorden schieten ons op het moment te kort om dankbaarheid te uiten. ‘Grantangi’, in het bijzonder aan onze leden die ons allemaal zijn blijven steunen.”

Meer

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Minder rimpels door groenten en fruit

Een gezonde voeding helpt rimpels te voorkomen. Maar enkel bij vrouwen. En alleen als ze geen wijn drinken, schrijft gezondheid.be. Vrouwen die geen rimpels willen,…

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…