fbpx

Straten in Flora krijgen eigen NPS-bestuur

GFC NIEUWS- Het is in de planning om elke straat in Flora naar de verkiezingen toe te begeleiden met een NPS-bestuur.

Dat werd doorgegeven op 6 september tijdens de NPS-bijeenkomst te Flora.

De jeugdige Nafisa gaf aan dat de NPS heeft bewezen het werk goed te kunnen doen. “Negen jaar slecht beleid is genoeg. NPS’ers laten wij gezamenlijk het veldwerk doen, om de NPS de plek te geven om het goede werk te doen.”

Voorzitter Ivanildo Plein van NPS afdeling Paramaribo zei dat de tijd is aangebroken om te werken. “We moeten mensen overtuigen om naar onze activiteiten te komen. Het bestuur van Paramaribo, gaat zich in verschillende wijken laten zien. Er zal in Flora nagegaan worden, welke mensen bereid zijn hun schouders onder het werk te zetten. Elke straat in Flora krijgt een bestuur. Dit is nodig zodat iedereen bekend, zodat de groene partij in 2020 weer in het machtscentrum kan komen.”

BEKIJK OOK
Wroko Afersi is terug en overschrijdt direct grens van 100 duizend kijkers

Plein maakte een vergelijking tussen de projecten die tussen 2000 en 2010 en 2010 tot 2015 zijn gedaan in Flora.

Projecten uitgevoerd in de periode 2000 tot 2010 zijn: het opzetten van het politiebureau, het was in de planning om een brandweer kazerne op te zetten maar dat is niet van de grond gekomen.

Het was de bedoeling Flora tot een model wijk te maken, een pilot. Andere uitgevoerde projecten waren het plaatsen van straatverlichting en het schoonmaken van de Doekhieweg.

Het Low Income Shelter Programma is ook uitgevoerd in Flora.

In 2010 tot 2019 zijn er door de huidige regering drempels geplaatst, een schutting gezet voor een crèche en vlaggen gehesen in de wijk herinnert Plein zich.

“De tijd is rijp om de NPS weer in het machtscentrum te krijgen, om de projecten waarmee we bezig waren verder uit te voeren,” aldus PLein.