fbpx

Straks geen ICU-bedden meer beschikbaar voor Covid-19-patiënten

GFC NIEUWS- Volgens de cijfers op het Covid-19-dashbaord worden er 24 personen verpleegd op de Intensive Care Units (ICU) van onze ziekenhuizen.
Suriname heeft landelijk een ICU-capaciteit van 29 bedden.
De situatie is zeer alarmerend zoals de regeringsautoriteiten ruim anderhalve week schetsten. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) is momenteel vol met Covid-19-patiënten. Ook het mortuarium van RZW is momenteel vol. Covid-19-patiënten, die ziekenhuiszorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis. Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuiszorg voor andere patiënten ernstig in het gedrang komen, waarschuwden de autoriteiten.
Bij het RZW worden nu voorbereidingen getroffen voor het opzetten van een tweede isolatietent. Ook de militaire faciliteit Bosbivak zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort gebruikt moeten worden voor de opvang van patiënten.
Vrijdag noteerde het dashboard 55 nieuwe besmette gevallen. 157 personen zijn opgenomen in de ziekenhuizen, waarvan 24 op de ICU. Daarnaast zijn 660 positieve personen in isolatie. 31 personen mochten naar huis. Het aantal actieve gevallen staat op 811.

BEKIJK OOK
Politieman en partner slaan elkaar na ruzie op feest ex-partner