fbpx
Straks geen ICU-bedden meer beschikbaar voor Covid-19-patiënten

GFC NIEUWS- Volgens de cijfers op het Covid-19-dashbaord worden er 24 personen verpleegd op de Intensive Care Units (ICU) van onze ziekenhuizen.

Suriname heeft landelijk een ICU-capaciteit van 29 bedden.

De situatie is zeer alarmerend zoals de regeringsautoriteiten ruim anderhalve week schetsten. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) is momenteel vol met Covid-19-patiënten. Ook het mortuarium van RZW is momenteel vol. Covid-19-patiënten, die ziekenhuiszorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis. Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuiszorg voor andere patiënten ernstig in het gedrang komen, waarschuwden de autoriteiten.

Bij het RZW worden nu voorbereidingen getroffen voor het opzetten van een tweede isolatietent. Ook de militaire faciliteit Bosbivak zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort gebruikt moeten worden voor de opvang van patiënten.

Vrijdag noteerde het dashboard 55 nieuwe besmette gevallen. 157 personen zijn opgenomen in de ziekenhuizen, waarvan 24 op de ICU. Daarnaast zijn 660 positieve personen in isolatie. 31 personen mochten naar huis. Het aantal actieve gevallen staat op 811.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.