fbpx
Strafrechterlijk onderzoek naar aanwezigheid Chinese visserstrawlers

In de nacht van dinsdag 30 april op woensdag 1 mei werd een Chinese visserstrawler door de politie van de afdeling Maritiem in beslag genomen, in het belang van een strafrechtelijk onderzoek voor overtreding van de Visserijwet.

De politieambtenaren van de afdeling Maritiem werden daarbij geassisteerd door collega’s van het politieressort Centrum en de Surinaamse Kustwacht. De gepleegde handelingen hebben plaatsgevonden in opdracht van het Openbaar Ministerie.

Deze strafzaak is vervolgens voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.

De kapitein van de trawler en zijn vervanger zijn hangende het onderzoek door de politie van de afdeling Fraude in verzekering gesteld.

De kapitein is de 37-jarige Pengfei W. en zijn vervanger is de 40-jarige Quqiang L.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.