fbpx
Strafrechtelijk onderzoek naar verwikkelingen Centrale Bank gestart

GFC NIEUWS- Het strafrechtelijk onderzoek naar verwikkelingen bij de Centrale van Suriname (CBvS) is gestart.

Dit meldt het Parket van de procureur-generaal in een bericht.

Hieronder het bericht

Ruim een week na de bespreking op het Paleis van de President is van het kantoor Naarendorp advocaten in de middag van dinsdag 28 januari een brief ontvangen afkomstig van de Centrale Bank van Suriname en getekend door de regeringscommissaris de heer V. Kirpalani en de drie bank directeuren te weten de heer Michael Soeknandan, de heer William Orie en mevrouw Faranaz Hausil.
De brief omvat een met redenen omkleed verzoek tot het instellen van een opsporingsonderzoek, welk verzoek volgens opgave, mede op instructie van de minister van Financiën heeft plaats gevonden.
In samenspraak met de minister van Justitie en Politie is een rechercheteam samengesteld en zijn voorzieningen getroffen voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek, met welk onderzoek inmiddels een aanvang heeft gemaakt.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.