fbpx

Straf dreigt voor appels stelende Israëlische legercommandant

Palestijns hoongelach, na de reactie van het Israëlische leger op een stelende groepscommandant: de man werd geschorst na de diefstal van drie appels van een Palestijn.

Het Israëlische leger (IDF) was uit voorzorg de straten opgestuurd vanwege de rellen die werden verwacht na de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Een groepscommandant maakte misbruik van de situatie: hij stal drie appels van een verlaten fruitkraampje en deelde die met zijn ondergeschikten.

Hij had verwacht dat niemand de diefstal zou opmerken omdat de straten uitgestorven waren, maar wist niet dat zijn laffe actie werd gefilmd vanuit een gebouw dichtbij.

De video ging razendsnel viraal, waarna het Israëlische leger niet anders kon dan de man schorsen.

Daar moesten de Palestijnen heel hard om lachen: in 2016 executeerde sergeant Elor Azaria van het IDF een Palestijn, die zwaargewond op straat lag, in koelen bloede van dichtbij met een schot door het hoofd.

Israëlische minister wil dat de ene hand de andere wast

Bijna geheel Israël, tot zelfs premier Benjamin Netanyahu, riep toen hij werd vervolgd voor moord, om zijn vrijlating en later om amnestie toen Azaria schuldig werd bevonden voor het lichtere misdrijf doodstraf.

OOK INTERESSANT
Suriname laat zich tijdens Earth Hour 2023 horen voor de jaguar

https://www.gfcnieuws.com/2017/01/getuige-executie-zelf-met-de-dood-bedreigd/