fbpx

Stortingsgevaar hulpbrug over Sparikreek

De boomstammen die eens geplaatst waren als leggers voor een hulpbrug over de Sparikreek vertonen ernstige verzakkingen. Het rijvlak van de hulpbrug vertoont aan de zijkanten enkele gapende kuilen en is vanwege de staat waarin deze verkeert ontoegankelijk voor vrachtverkeer. De Sparikreek is in het Tibitigebied aan de rijweg naar West Suriname.

Waarnemend districtscommissaris (dc) Theresia Cirino heeft het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie hiervan verwittigd en stelt als voorlopige maatregel dat er geen verkeer met een laadvermogen boven de 4-ton over dit gedeelte gaat.

BEKIJK OOK
Jongeren maken kennis met rechtssysteem, gevolgen geweldshandelingen en andere vormen van geweld

Cirino doet een beroep op ondernemers en transporteurs in dit gebied om rekening te houden met het ontstane ongerief. Voorlopig kan alleen personenvervoer over de Sparibrug.

Volgens ingewonnen informatie hebben ondernemers enkele jaren terug boomstammen gelegd over de kreek, met daarop een rubberen overdekking. Vervolgens is er een profielopvulling geplaatst van lateriet. Het vermoeden bestaat dat de leggers zijn doorgezakt, waardoor het lateriet wegspoelt.