fbpx

Stop niet alle fruit zomaar in je mond

Fruit eten kan geen kwaad, maar doe het met verstand. Net zoals het slim is om groenten te wassen, moet je met een paar dingen rekening houden.

Schillen heeft weinig zin

In fruit kunnen soms resten van bestrijdingsmiddelen voorkomen. Het risico daarvan voor de gezondheid is erg klein. Goed wassen is wel verstandig.

Citroenrasp

Citrusvruchten zijn behandeld met schimmelwerende middelen. Resten daarvan kunnen nog op de schil voorkomen. Als je de schil van een citroen of sinaasappel wilt raspen moet je de schil eerst goed wassen.

Schimmel? Weggooien!

Fruitsoorten kun je het beste gescheiden van elkaar bewaren om voortijdig bederf te voorkomen. Beschimmeld fruit kun je maar beter weggooien, al is er maar één schimmelplekje te zien. Schimmel kan zich makkelijk verspreiden en is niet altijd zichtbaar. Rotte plekken kun je wegsnijden. De rest van het fruit kun je dan nog eten.

BEKIJK OOK
Mannen die vrouwen gebruiken voor geslachtsgemeenschap zijn totaal verkeerd bezig, vindt relatiekenner

Bosvruchten

Heel verleidelijk, zo’n struik met rijpe bramen. Maar als je wilde, ongewassen bramen, frambozen of bosbessen eet, loop je een klein risico om besmet te worden met de vossenlintworm. Zwangere vrouwen moeten opletten zich niet te besmetten met toxoplasma die ook kan voorkomen op dit fruit. Wassen neemt niet alle risico’s weg.