fbpx
Stop de coronapaniek! Veel meer doden in Suriname door hartziekten en beroertes dan door COVID

GFC NIEUWS- GEZONDHEIDSREDACTIE– Er gaan significant veel meer mensen in Suriname dood door hartklachten, beroertes en verkeersongevallen in vergelijking met COVID- patiënten. De kans dat een redelijk gezond persoon jonger dan 65 jaar COVID overleeft, is volgens experts meer dan 99,5 procent. 

De kans op overlijden nadat een redelijk gezond persoon met het coronavirus is besmet, is helemaal niet zo groot als sommige media willen doen voorkomen. Dat zeggen steeds meer medische deskundigen. Ze zien liever dat er een eerlijker beeld wordt geschetst en mensen niet nodeloos bang worden gemaakt.

“Wij moeten mensen gewoon eerlijk vertellen dat ze niet zo bang hoeven te zijn voor het coronavirus. Geen paniek! De kans dat je als redelijk gezond persoon onder de 45 jaar dood gaat is zeer klein! Slechts 1 op de 25.000 mensen binnen deze leeftijdscategorie gaat dood na een besmetting met het virus. Je gaat veel eerder dood in het verkeer of aan andere ziekten”, stellen steeds meer internationale wetenschappers.

De Nederlandse internisten Evelien Peters, Hannah Visser, dokter Jan Vosters, dokter Dick Bijl, oud- arts en epidemioloog en Pierre Capel, emeritus hoogleraar experimentele immunologie vertellen in gesprek met Ramon Bril en Saskia van Oerle bij studio Weltschmerz dat de  coronamaatregelen meer schade aanrichten aan de volksgezondheid dan goed doet. Zij schreven daarom een brandbrief die door meer dat 17.000 mensen, waaronder veel artsen en wetenschappers, zijn ondertekend.

Ook de bekende sociaal geograaf Maurice de Hond maakte een berekening. De overlijdenskans van diegenen tussen 45 en 54 jaar oud is volgens hem ook redelijk klein. Van de 2500 besmette personen binnen deze leeftijdsgroep verliest 1 het leven.

Tussen 55 jaar en 64 jaar oud: 1 op de 550 komt te overlijden.

Van de bejaarden tussen 65 tot 69 jaar laat gemiddeld 1 op de 130 het leven.

Bij oudere covidpatiënten is de de kans op een fataal verloop significant groter. 1 op de 85 oudjes komt gemiddeld te overlijden door covid als ze tussen 70 en 74 jaar oud zijn. Bij ouderen boven de 80 jaar is de kans 1 op 18, meldt Maurice de Hond die al maanden uitgebreid onderzoek doet naar besmettingen met het coronavirus.

Covidpatiënten met overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en andere aandoeningen lopen wel een veel groter risico om dood te gaan. Hetzelfde geldt voor rokers.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.