fbpx

Stootgroep KPS beboet 38 feestgangers

GFC NIEUWSREDACTIE- De stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in het weekend van 10 december tot en met de vroege ochtend van 13 december tijdens verkeerscontroles bestuurders gecorrigeerd en geverbaliseerd.

Daarbij zijn er in totaal 23 voertuigen gecontroleerd, waarbij één persoon die een overtreding beging, beboet is geworden. De verkeersovertreder heeft de boete terstond buiten proces afgehandeld.

Op verschillende locaties in Paramaribo en Wanica heeft de stootgroep assistentie verleend om feestgangers van de plekken te verwijderen. In deze gaat het om discotheken, pensions, huisfeestjes en het Veerplein aan de Waterkant. Bij die acties heeft de stootgroep in totaal 38 personen een bestuurlijke boete aangezegd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Oma in Paramaribo- Noord huilt elke dag nadat kat met wie ze in bed sliep is weggebracht door haar dochters

Verder zijn er in het weekend ook enkele invallen gepleegd door andere politieambtenaren, waarbij de stootgroep ook de nodige assistentie moest verlenen.

BEKIJK OOK
Brug over Corantijnrivier wordt tweebaansautobrug met totale dekbreedte van circa 12 meter

In deze gaat het om de welbekende locaties zoals Post 1 te Latour, Nieuwweergevondeweg, Drambrandergracht en de kruising Hoogestraat en Hofstraat.

Het lukte de wetsdienaren geen aanhoudingen te verrichten, aangezien de verdachten voor de komst van de politie de plekken reeds hadden verlaten.

Wel zijn er geringe hoeveelheden aan marihuana, xtc pillen, cocaïne, digitale weegschalen, verpakkingsmateriaal, schaar en handboeien aangetroffen op de verschillende locaties aangetroffen en in beslag genomen. Het verderfelijk spul en de overige attributen zijn gedeponeerd op het politiebureau.