Stones Have Laws op Apintie TV en ABC TV

GFC NIEUWSREDACTIE- Het wekelijkse documentaireprogramma van The Back Lot op de televisie zenders Apintie en ABC wordt vervolgd met ‘Stones Have Laws’ van director van Brummelen & de Haan en co-director Tolin Alexander.

In geënsceneerde situaties, midden in het bos, langs de rivier of rond een kampvuur, vertellen niet alleen dorpsoudsten, maar ook jonge mannen en vrouwen over de door geesten bezielde natuur en de geschiedenis van hun volk.

Zo ontvouwt zich een breed panorama, van de dramatische ontsnapping van een van hun stamvaders en de strijd met de Nederlandse kolonisten tot en met de strikte wetten van bomen en keien.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Luisteren naar muziek Mozart kan epileptische aanvallen voorkomen en verhoogt IQ, blijkt uit onderzoek

Kaalgeslagen vlaktes illustreren de ingrijpende gevolgen van de komst van de op delfstoffen beluste multinationals.

Maar eerst bespreken de Marrons hoe ze tegenover de film zelf staan. Hebben ze vertrouwen in de goede bedoelingen van deze makers?

Op 22 juni is de vertoning om 20:30 uur op Apintie (kanaal 10.1) en op 24 juni wordt de documentaire nogmaals vertoond op ABC (kanaal 4.2) om 21:00 uur.

Met regelmaat en vaste tijdstippen en met een diversiteit en kwaliteit in selectie, zal de komende periode een aantrekkelijke en interessante serietitels van zowel Surinaamse als internationale documentaires, vertoond worden.

Met producenten en/of distributeurs is gesproken over de toestemming voor de vertoning.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten