Stijgende trend vrouwen in sleutelposities bij ABOP

Bij de ABOP bestaat een stijgende trend van vrouwen die in sleutelplekken participeren.

Dit gebeurt omdat de ABOP, kansen aan vrouwen geeft om in leiderschapsrollen te geraken en omdat de partij in woord en daad erkent dat de vrouw een belangrijke schakel binnen de Surinaamse politiek moet zijn, schrijft de partij in verband met de Dag van de Vrouw.

Twee van de vijf leden (40%) van de ABOP-fractie zijn vrouwen. In 2020 gaat ABOP ervoor om evenveel mannen als vrouwen op de lijst te hebben. Dit streven heeft als doel de ondervertegenwoordiging van de vrouw in Surinaamse politiek tegen te gaan.

“Op deze Internationale Vrouwendag gaan wij het niet over de slechte situatie in het land hebben. Vandaag willen wij namens de ABOP-vrouwenraad een ode aan de Surinaamse vrouw met u delen:

Vrouwen…

De vrouw is werkelijk ongelooflijk. En dat is ze! Vrouwen hebben krachten die mannen doen verbazen. Zij doorstaan ontberingen en dragen lasten, maar houden vast aan geluk, liefde en vreugde.

Ze glimlachen wanneer ze willen schreeuwen. Ze zingen wanneer ze willen huilen. Ze huilen als ze blij zijn en lachen als ze nerveus zijn. Ze vechten voor datgene waar ze in geloven. Verzetten zich tegen onrechtvaardigheid. Ze accepteren geen ‘nee’ als ze geloven dat er een betere oplossing is. Ze nemen minder, op dat hun familie meer heeft.

Ze begeleiden een bange vriend(in) naar de dokter. Hun liefde is onvoorwaardelijk. Ze huilen wanneer hun kinderen zichzelf overtreffen en juichen als hun vrienden in de prijzen vallen. Ze zijn blij met het nieuws van een geboorte of huwelijk. Hun hart breekt als een vriend(in) sterft.

Ze betreuren het verlies van een familielid, maar blijven sterk wanneer ze denken dat er niet genoeg kracht over is. Ze weten dat een knuffel en een kus helpt om een gebroken hart te helen.

Vrouwen zijn er in alle maten, kleuren en vormen. Ze rijden, vliegen, lopen, rennen of mailen om te laten zien hoeveel ze om je geven. Het hart van de vrouw zorgt ervoor dat de aarde blijft draaien. Zij brengen vreugde en hoop. Zij bezitten compassie en idealen. Zij ondersteunen familie en vrienden.

Vrouwen leven om alles te geven. Vergeet niet om hen zo nu en dan te herinneren hoe fantastisch ze zijn; want vrouwen maken vaak een fout:
Ze vergeten nog weleens aan zichzelf te denken!!!!

Overige berichten