Stierenvechter gefilmd die herhaaldelijk ingestorte stier in het hoofd stak

GFC NIEUWS- Een stierenvechter werd gefilmd, terwijl hij herhaaldelijk een ingestorte stier in zijn hoofd stak.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft beelden vrijgegeven van de stierenvechter die het dier treitert, voordat hij het verder aanviel.

De stierenvechter houdt het dier vast aan een hoorn en stak een mes herhaaldelijk in zijn hoofd.

De organisatie heeft een petitie gelanceerd voor het uitbannen van de sport, die in delen van Spanje nog wordt beschouwd als entertainment.

In een verklaring zegt de organisatie dat duizenden stieren een ‘langzame en pijnlijke’ dood meemaken, terwijl mannen vanop hun paarden met scherpe laarzen en met prikkeldraad omhulde stokken de dieren mishandelen, voordat zij die met een zwaard of dolk meerdere keren steken.

De activisten haalden ook de populaire jaarlijkse ‘Running of the Bulls festival’ in Pamplona, waar e ‘doodsbange stieren worden geschokt met elektrische apparaten’ terwijl ze gedwongen worden om op straat te gaan.

Hierna worden de stieren op barbaarse wijze afgemaakt – een feit welke onbekend is bij de meeste toeristen.

PETA heeft ook een schrijven gericht aan de prime minister van Spanje, Pedro Sánchez, en hem gevraagd om te luisteren naar de protesten tegen stierenvechten en deze sport te verbieden.

De organisatie verwijst naar de meer dan 100 steden in Spanje die de sport hebben verbannen en een peiling die aangeeft dat 80% van de Spaanse bevolking tegen deze tak van sport is.

De organisatie zegt: “Het is tijd voor de Spaanse overheid om op te staan en dierenrechten te beschermen.”