fbpx

Stiefvader die zoontje, 3, ‘per ongeluk doodde’ schiet ook moeder dood om zijn misdaad te verbergen

GFC NIEUWS- De jonge moeder, Emily Quijano woonde in Orem, Utah (VS), maar was van plan om te verhuizen naar California waar haar ouders woonden.

Emily, 23, had grote plannen voor zichzelf en haar driejarige zoon, Gabriel Almiron.

Na haar echtscheiding, begon Emily aan een professionele massageopleiding en zou haar eigen salon openen in California.

De enige binding die ze nog had met Utah was haar vriend Christopher Poulson, 28, waarmee ze samenwoonde.

Alhoewel niet bekend is hoe serieus Emily was over hun relatie, was het duidelijk dat ze niet hetzelfde pas bewandelden. Hij was de stiefvader van Gabriel.

Emily werkte dag en nacht voor een beter leven, terwijl Christopher een zwakte had voor drugs en alcohol.

Op 8 september 2015 moest Emily les volgen, waardoor hij op haar zoontje moest letten. Maar in plaats van op de jongen te letten, gebruikte hij methylamfetamine en dronk alcohol.

Alleen Christopher zal ooit weten wat de jongen overkwam, maar vanwege zijn nalatigheid en verwaarlozing stierf de Gabriel. Aangenomen wordt dat de jongen een hoofdletsel opliep.

Hij plaatste de jongen op bed en deed alsof er niets aan de hand was toen Emily thuis aankwam.
Emily, die dacht de jongen sliep, ging ook slapen.

Christopher ging de volgende ochtend vroeg naar de kamer van de jongen, voordat Emily wakker was, en zei dat hij toen pas ontdekte dat hij dood was.

Maar in plaats van om hulp te zoeken, besloot hij om zijn misdaad te verbergen. Emily zou kort daarna wakker worden en achter de waarheid komen. Hij moest ervoor zorgen dat zulks niet gebeurde, dus haalde hij zijn wapen en schoot de vrouw dood in haar slaap.

Enkele dagen daarna werden de ouders van Emily argwanend. Ze was niet verschenen met Gabriel voor zijn vaders tijd met hem, en ze was niet op kantoor verschenen.

BEKIJK OOK
Dienstverlening Diakonessenhuis niet gegarandeerd

Hun vrees escaleerde toen de wagen van Emily ergens onbeheerd werd aangetroffen in een park door de politie.

Toen hij werd ondervraagd, zei Christopher dat ze ruzie hadden en dat ze naar California as vertrokken, zoals gepland.

De politie kwam er verder achter dat hij rond de periode van haar verdwijning een schop, beddenlakens en handschoenen had gekocht.

Een speurhond indiceerde ook op de aanwezigheid van menselijke resten in de kofferbak van de auto van Christopher.

De politie vermoedde dat hij het tweetal had vermoord, maar zonder de lichamen konden ze niets bewijzen. Terwijl de zaak werd onderzocht, vluchtte Christopher naar Hawaii.

Pas in 2017, na twee jaar speurwerk, was er voldoende bewijs om Christopher aan te houden en hij aangeklaagd voor dubbele moord.

Hij pleitte eerst onschuldig, maar gaf toe, nadat hij een strafvermindering kreeg aangebonden van 30 jaar in plaats van een levenslange gevangenisstraf.

Afgelopen augustus pleitte hij eindelijk schuldig aan moord en doodslag.

Hij weigert te zeggen wat precies met de jongen gebeurde en zegt dat hij te dronken was en onder invloed van drugs verkeerde, waardoor hij zich niets herinnert. Hij gaf wel toe Emily vanwege paniek te hebben doodgeschoten. Ondanks de deal voor strafvermindering, beweerde hij niet te weten waar hij de lichamen had begraven.

Het lukte een vrijwilliger uiteindelijk om de lichamen te vinden, die waren begraven in een ondiep graf nabij Eureka.

Er was een schot door het hoofd van Emily, echter kan de doodsoorzaak van de jongen niet worden vastgesteld.

Afgelopen september, ongeveer twee weken nadat de lijken van de jongen en zijn moeder werden gevonden, werd Christopher veroordeeld voor dubbele moord.

De rechter ging niet mee met strafvermindering en legde hem een levenslange gevangenisstraf op.