fbpx
Stichtingen en Ambulancedienst schenken bair huggers aan ziekenhuizen

De stichtingen Surinaamse Centrale Ambulancedienst (SUR-CAD), voorheen genaamd Suraems), 1 voor 12, Suridocs, Corantijn, Surizorg en Apura Networks, hebben door hun samenwerking een aantal ziekenhuizen en patiënten in Suriname blij kunnen maken.

Ze kregen daarbij hulp van enkele particulieren onder andere: Harry Balgobind, Aat Verkamman, Martin Winter en wijlen Melvin Buitenman.

Zo ontvingen het ’s Lands hospitaal, Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis (LMSZN), het Diakonessen ziekenhuis, het st. Vincentius ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bair huggers.

Bair huggers zijn warmteblazers die afkoeling van patiënten in de operatiekamer moeten voorkomen of kans daarop minimaliseren.

Om de kans op wondinfecties te verminderen worden operatiekamers koeler gehouden dan de buitenomgeving. Vooral kinderen en oudere personen kunnen snel en in te hoge mate afkoelen. Soms kan een slechte conditie of voedingstoestand het risico op te grote afkoeling tijdens of na de operatie vergroten. Zonder tegenmaatregelen om de lichaamstemperatuur op peil te houden kan de lichaamstemperatuur van de patiënt door diverse factoren al vooraf aan de operatie dalen.

Een te grote afkoeling kan ook hartklachten veroorzaken doordat het hart te hard moet werken om te helpen om de temperatuur weer op peil te krijgen.

Na een verzoek van Jimmy Kromosoeto, anesthesioloog AZP, doneerde Nij Smellinghe van het ziekenhuis te Drachten in Nederland in totaal 9 van dergelijke apparaten aan de ziekenhuizen in Suriname.

Voorts doneerde de Intensive Care van Nij Smellinghe en stichting Corantijn 3 broodnodige beademingstoestellen aan de Intensive Care van het AZP.

Stichting Sur-CAD kreeg diverse automatische bloeddrukmeters en EHBO-koffers die gedoneerd waren na inzamelingen van respectievelijk Lammert Gjaltema, anesthesiemedewerker en Karin Zomers, coördinator poli Orthopedie en de medewerkers van de Technische Dienst, allen werkzaam bij het Ziekenhuis Nij Smellinghe.

De stichtingen willen de schenkingen groter aanpakken en willen frequenter inzamelingen en verschepingen doen. Zo staan er al geruime tijd beademingstoestellen voor de intensive cares in Suriname in de loods van stichting Corantijn.

Voorts staan er nog tientallen bedden en matrassen voor tehuizen in de loods van stichting Suridocs voor lancering van hun gezamenlijk project “ elk kind een bed”.

De stichtingen roepen een ieder op die een steentje kan bijdragen voor de inzamelingen of verschepingen. Reacties kunnen naar [email protected] (GFC)

Meer nieuws

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…