fbpx

Stichting TerSuriname doneert besproeiingsbenodigdheden aan LVV

De Stichting Tuin en Rozen Suriname (TerSuriname) heeft vandaag een pakket van besproeiingsbenodigdheden gedoneerd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze middelen zullen vervolgens worden gedoneerd aan plantenkashouders die nog niet voorzien zijn van een besproeiingssysteem.

De voorzitter van TerSuriname, Prem Binda, heeft de overhandiging van de middelen gedaan. Binda geeft aan dat deze besproeiingsmiddelen een waarde heeft van SRD 15.000,- en van goede kwaliteit zijn. De middelen zijn van het merk Gardena uit Duitsland.

Gardena is het grootste merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa, met vestigingen in meer dan tachtig landen overal ter wereld. Binda geeft verder aan dat met het gedoneerde pakket tien plantenkassen voor 90% voorzien kan worden van een besproeiingssysteem. Slechts enkele hulpmiddelen dienen nog aangeschaft te worden door de plantenkashouders.

Stichting TerSuriname staat achter het beleid van het ministerie van LVV met betrekking tot de ontwikkeling van de tuinbouwsector.

BEKIJK OOK
Aangetroffen stoffelijke resten waarschijnlijk van 27-jarige vermiste man

Het doel van de stichting is het bevorderen van de Surinaamse Tuinbouwsector met name teelt in plastic-foliekassen. ‘Kassenteelt is een prioriteit’, geeft Binda aan. Het ministerie is al jaren bezig het telen in een plantenkas te stimuleren.

Gewassen die gevoelig zijn voor te veel regen en of zon kunnen in een plantenkas worden geteeld zoals broccoli, kropsla, Chinese kool en paprika. Een ander voordeel van een plantenkas is dat het geheel jaar door gewassen geplant kan worden.

In januari dit jaar heeft Stichting TerSuriname mini-plantenkas/box gedoneerd aan het ministerie van LVV, die het vervolgens aan diverse basisscholen heeft gedoneerd.

De Stichting TerSuriname za het ministerie blijven ondersteunen met betrekking tot de ontwikkeling van de tuinbouwsector.(GFC)