fbpx

Stichting Tehuis voor Vrouwen in Crisissituaties start met herbouw vrouwenopvang

GFC NIEUWS- De eerstesteenlegging voor de herbouw van de vrouwenopvang voor mishandelde vrouwen van de Stichting Tehuis voor Vrouwen in Crisissituaties (STICRIS) vond deze week plaats.

Deze maand is het 8 jaar geleden dat het gebouw volledig afbrandde. De vrouwenopvang van STICRIS bood destijds opvangvoorzieningen aan 14 vrouwen en hun kinderen.

In de afgelopen 8 acht jaar is STICRIS, samen met Quota Suriname, op zoek gegaan naar fondsen tot financiering van de herbouw van het tehuis.

Quota heeft het project omarmd en heeft zelf een substantieel bedrag van US$ 25.000 gereserveerd voor de herstart. Ook bij het bouwrijp maken van het terrein hebben donoren materialen ter waarde van US$ 15.000 beschikbaar gesteld.

BEKIJK OOK
“Wateroverlast heeft extreme gevolgen voor Suriname”

De grootste financiële bijdrage voor de herbouw komt van Apache Suriname Corporation geleid door Ian Roberts, de Country Manager.

Apache heeft een contract met Staatsolie Maatschappij Suriname en zorgt voor de financiering van het gebouw voor een bedrag van US$ 400.000.

Apache heeft het ingenieursbedrijf Sunecon belast met de directievoering van de bouw en aannemingsbedrijf Remas zorgt voor de uitvoering van de werkzaamheden, die volgens plan over 8 maanden opgeleverd worden.

Het gebouw wordt een modern complex, dat opvang en begeleiding zal bieden aan elke bewoonster, gedurende 3 tot 6 maanden.

\Er zullen tegelijk steeds maximaal 13 vrouwen en hun kinderen opgevangen kunnen worden.