Stichting Surinaamse Doven Belangen vraagt meer aandacht voor doelgroep

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van ‘Werelddovendag’, heeft de Stichting Surinaamse Doven Belangen (SUDOBE) vandaag een bezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee.

Het bezoek heeft zich gericht op het feit dat er meer aandacht gegeven moet worden aan deze groep. Door middel van posters over de communicatie met horenden, gebaren van Covid-19 en het handalfabet, wilt de stichting de gemeenschap een leidraad geven, om zo te kunnen communiceren met doven.

De DNA-voorzitter is blij met het bezoek en heeft aangegeven dat er altijd een beroep gedaan mag worden op dit orgaan.

Sinds 1958 wordt ‘Werelddovendag’ wereldwijd gevierd door nationale organisaties van doven. Deze dag werd in 1958 voor het eerst gelanceerd door de World Federation of the Deaf (WFD) onder de naam ‘International Day of the Deaf’.

De maand is niet toevallig gekozen, de WFD wilde met deze dag namelijk ook vieren dat het in september 1951 was opgericht.

Internationaal wordt ‘Werelddovendag’ op de laatste zondag van september gevierd. Vaak is er een hele week (de laatste week van september) extra aandacht voor doven.