fbpx
Stichting Projekten ontvangt donatie voor jongeren Kwamalasamutu

De Stichting Projekten ontvangt komende dinsdag een donatie van een delegatie uit Nederland. Die geste is bedoeld voor ondersteuning van jongeren uit Kwamalasamutu zodat zij verder onderwijs kunnen genieten.

Vanaf 2008 ondersteunt de stichting een groep jongeren die na de basisschool in Kwamalasamutu verder onderwijs willen volgen. Deze ondersteuning bestaat uit een aantal componenten met name het plaatsen van een jongere in een internaat, het aanbieden van wat zakgeld, het verstrekken van schoolspullen en ondersteuning op persoonlijk vlak.

De persoonlijke ondersteuning begint bij de overgang van het leven in Kwamalasamutu naar het leven in een internaat in Paramaribo. Internaten zorgen zelf natuurlijk ook voor de nodige ondersteuning, maar vaak is meer nodig, laat de stichting weten in een persbericht.

De huidige groep bestaat uit 9 jongeren onder wie 5 meisjes en 4 jongens. Ze zitten op de niveau’s van Mulo, LBO, LTS, Natin, Amto, Imeao en SPI.

Deze ondersteuning kost natuurlijk geld en de stichting is dankbaar dat particulieren en instellingen bereid zijn om bij te dragen in de kosten. Sommige donaties komen uit Suriname, maar het grootste deel komt (nog) uit Nederland.

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…