fbpx
Stichting Lobi na 49 jaren uitgegroeid tot gezondheidsorganisatie

Stichting Lobi is op 29 februari 1968 opgericht en herdacht woensdag haar 49-jarig bestaan. Sedert de oprichting 49 jaren geleden is de stichting steeds in ontwikkeling geweest.

De stichting is onder meer begonnen als een family planning organisatie die zich richtte op het verstrekken van adviezen over gezinsplanning en het verstrekken van anticonceptie.

Vandaag de dag is de organisatie uitgegroeid tot een volwaardige gezondheidszorgorganisatie die zich veelal richt op preventie.

De diensten kunnen thans onderverdeeld worden in family planning, kankerpreventie, seksueel overdraagbare infecties, educatie en training en speciale diensten en onderzoeken. Het gezond houden van de Surinaamse samenleving door het leveren van een bijdrage aan het voorkomen van een aantal ziekten op het gebied van de seksuele en reproductieve gezondheid is het belangrijkste doel van de Stichting.

Mannen, vrouwen, jongeren en andere specifieke doelgroepen vinden hun weg naar de stichting voor kwalitatieve geïntegreerde zorg en begeleiding afgestemd op hun specifieke behoeften.

De stichting vindt het erg belangrijk om de confidentialiteit van haar cliënten te bewaken en besteedt daar erg veel zorg aan. Dit is terug te vinden in de standaarden, normen en waarden die gehanteerd worden bij de dienstverlening en het aantrekken en vormen van onze dienstverleners.

Er wordt steeds gewerkt aan de kwaliteit en de controle van de dienstverlening. Om de vijf jaren wordt de Stichting als geaccrediteerd lid van het International Planned Parenthood Federation (IPPF) doorgelicht door een deskundig en onafhankelijk team van het IPPF om na te gaan of zij nog steeds voldoet aan de internationale standaarden van deze moederorganisatie. De volgende accreditatie staat gepland voor 2018.

Lopende activiteiten voor dit jaar

De Stichting is gestart met een pilot project in het district Saramacca om een model voor een nationale aanpak op baarmoederhalskankerscreening te testen. De resultaten van dit project zullen een bijdrage leveren aan het af te ronden concept voor een Nationaal Kanker Plan.

Binnenkort zal Lobi haar nieuwe website launchen die meer zal zijn afgestemd op de huidige technologische ontwikkelingen. Jongeren en anderen die gewend zijn om in te loggen met hun mobiel en of tablets zullen een verbeterde toegang ervaren bij het zoeken naar de correcte informatie.

De Stichting heeft recent een nieuw Strategisch Plan voor 2016 – 2019 opgesteld dat is afgestemd op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de seksuele en reproductieve gezondheidszorg en rechten. Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en services in de komende jaren.

Op het gebied van family planning heeft de Stichting succesvolle pilots gedaan met intra uteriene inseminatie. Vrouwen en of koppels met een kinderwens die maar niet zwanger konden worden, zijn onder begeleiding en behandeling van de medische experts in de kliniek inmiddels blije ouders geworden.

Gestart is ook met pilots voor combinatietesten voor chlamydia en gonorroea. Dit alles is slechts mogelijk geweest met de inzet en ondersteuning van het management, de staf en het personeel van de Stichting.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…