fbpx
Stichting Lobi blijft open zolang dat verantwoordelijk is

GFC NIEUWS- Stichting Lobi Health Center blijft, als de autoriteit voor seksueel reproductieve gezondheid en rechten, zolang wij de gezondheid van ons toegewijd personeel, trouwe klanten en hun dierbaren op een verantwoorde wijze kunnen waarborgen, haar onmisbare preventieve gezondheidsdiensten aanbieden aan de Surinaamse samenleving.

“Terwijl wij de situatie met betrekking tot COVID-19 blijven volgen en flexibel daarop inspelen, vragen wij uw onmisbare hulp bij het voorkomen van verdere verspreiding van dit Coronavirus. Laten we ons samen sterk maken om degenen met een verlaagde weerstand, onze senioren burgers, de zieken om ons heen en onze jongeren, te beschermen door de sociale afstand in acht te nemen evenals de aanwijzingen van het Ministerie van Volksgezondheid,” zegt de instelling.

Alle gemeenschapsbijeenkomsten van Lobi voor gezondheidsdiensten en of educatie gaan tot nader orde niet door. Naast de gebruikelijke sanitaire en hygiënische protocollen die horen bij een gezondheidsinstelling als Lobi, zullen er ingaande heden verscherpte procedures gelden bij Lobi.

Bezoekers worden nog steeds warm verwelkomd bij Stichting Lobi Health Center Paramaribo, Lelydorp en Nieuw Nickerie maar worden niet begroet met een handdruk. Bezoekers worden bij het binnenkomen bij het betreden van elke ruimte gevraagd hun handen te ontsmetten en een afstand van minstens 1 meter te houden van anderen.

Om de toeloop van bezoekers beheersbaar te houden en wacht- en contacttijd te reduceren, wordt gevraagd om vooraf via Facebook, Instagram @lobisuriname of Whatsapp +5978827380 een afspraak te maken. Dit kan ook dezelfde dag telefonisch in Paramaribo op het nummer +597400444, Lelydorp +597(0)367227 en Nieuw Nickerie +597(0)231533. Reguliere cliënten voor condooms, pil en prikpil zullen versneld worden geholpen.

Personen met koorts, hoest, loopneus, diarree, niesbuien of die recent (afgelopen drie weken) in het buitenland zijn geweest worden gevraagd om een latere afspraak (na twee weken) te maken. Zij die geen afspraak hebben, of mocht toch blijken dat men uit het buitenland komt of ziekteverschijnselen vertoond, zullen gevraagd worden de ruimte met spoed te verlaten en een andere keer terug te komen.

Reguliere cliënten voor anticonceptie die zich niet helemaal lekker voelen kunnen met een afspraak en de nodige documenten geholpen worden door een andere persoon te sturen die gezond is. Voor cito gevallen verwijzen wij u naar uw huisarts of specialist (gynaecoloog).

Bij vragen, klachten of bijzonderheden kan er contact gemaakt worden op het nummer +597400444

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.