fbpx
Stichting Kibii vraagt ondersteuning voor Moengo Festival

De stichting Kibii, de organisatie achter het jaarlijkse Moengo Festival, heeft bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) aangeklopt voor ondersteuning.

Initiatiefnemer Marcel Pinas heeft in dat kader op dinsdag 21 mei 2019, samen met zijn team een bezoek gebracht aan RO-minister Edgar Dikan. De stichting hoopt dat het evenement groter wordt en dat de organisatie ervan efficiënter geschiedt.

Minister Dikan heeft aangegeven dat er een landelijk beleid wordt gevoerd, wanneer het gaat om steunverlening bij het organiseren van grote activiteiten. In het verleden hebben organisaties er een potje van gemaakt, vandaar dat het ministerie nu samen met de districtscommissarissen (dc) erop toeziet dat activiteiten ordelijk verlopen.

De minister stelde dat het beter is, dat er samen met de dc’s aan tafel wordt gezeten, zodat er goed met elkaar overlegd kan worden. Hij heeft de organisatie aanbevolen om vooral de dc als partner te beschouwen. “Reeds in de voorbereidende fase van dit groots festival moet de organisatie de dc’s erbij betrekken”, aldus de minister. Het ministerie zal dan faciliterend optreden en waar nodig ondersteuning geven.

De organisatie streeft dit jaar naar nog meer groei en het hoopt op alle vlakken het maximale eruit te halen. Marowijne staat bekend als het kunstdistrict van Suriname. Vandaar dat de organisatie ervan overtuigd is dat hoe meer activiteiten er in dit district kunnen worden gehouden, hoe beter dit is voor het district, vooral in economische opzicht.

“Dit doel kan slechts worden bereikt, als het proces tot het verkrijgen van een vergunning en alles daaromheen vlotter wordt gemaakt, aldus de initiatiefnemer. De organisatie vraagt de nodige ondersteuning van de overheid, in het bijzonder het ministerie van RO.

De Kibii-delegatie bestond naast Pinas, uit Erwin Tolin Alexander (artistieke directeur), Donavan Pramy (projectmanager) en Coco Duivenvoorde (projectcoördinator Stichting Kibii).

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…