fbpx
Stichting Huize Tyltyl 45 jaar

Stichting Huize Tyltyl zal op woensdag 22 april 2015 het feit herdenken dat door het toenmalig bestuur van de Stichting Mytyl School Suriname 45 jaar geleden op 10 april 1970 besloten werd tot de oprichting van deze stichting.

De stichting Huize Tyltyl stelt zich ten doel om districtskinderen met een lichamelijke beperking in een huiselijke omgeving onderdak te bieden teneinde hen in de gelegenheid te stellen om in Paramaribo aangepast onderwijs en therapie te volgen.

Aan de Margarethalaan 68 beheert en exploiteert Huize Tyltyl een internaat waar momenteel 27 kinderen onder de kundige leiding van Rita Kruiner-Gambier liefdevol worden verzorgd.

Met steun van de totale samenleving heeft de stichting in de loop van haar 45 -jarig bestaan een groot aantal districtskinderen kunnen huisvesten, laat de directie in een persbericht weten.

Zij die een de stichting willen ondersteunen, zijn welkom. Het gironummer van de Stichting Huize Tyltyl is 11.05.744 bij De Surinaamsche Bank N.V.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.