fbpx

Stichting Herkeuringen Motor-Rij- en Voertuigen werkt aan uitbreiding wagenpark

Het bestuur van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen Suriname (SHMS) streeft naar een goed functionerend wagenpark.

In verband hiermee heeft de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, vijf voertuigen aan de Raad van Toezicht SHMS en vervolgens aan de voorzitter van de stichting, Mike Naarden, overgedragen.

Het bestuur van de stichting heeft vanaf zijn aantreden in oktober 2018, een aantal exercities gemaakt om de continuïteit van de stichting te waarborgen. Eén van de zaken is de uitbreiding van het wagenpark.

Naarden geeft aan dat de groep controleurs is uitgebreid. De controleurs hebben als hoofdtaak de uitoefening van de fysieke controle bij de verschillende keuringsinstanties. Met de aanschaf van deze voertuigen zal de controle naar de keuringsinstanties toe effectiever worden. Per dag zullen er meerdere steekproeven plaatsvinden.

BEKIJK OOK
Brug over Corantijnrivier wordt tweebaansautobrug met totale dekbreedte van circa 12 meter

De maximale wachttijd bij een steekproeftijd is 90 minuten. Dat betekent dat de klant een kortere wachttijd zal hebben. De steekproef is er om na te gaan als het keuren van de voertuigen volgens de regels geschiedt.

De SHMS heeft de status van een publiekrechtelijk rechtspersoon en oefent haar taken uit onder verantwoordelijkheid van de minister van Justitie en Politie.

Voor een publiekrechtelijk rechtsvorm is gekozen, omdat de verkeersveiligheid een zorgpunt is van de overheid. De stichting is er om de veiligheid op de openbare weg te helpen garanderen.