fbpx

Stichting Help Je Medemens Int. doet donatie in Suriname

De Stichting Help Je Medemens Int. van België gaat medische en andere spullen, waaronder tassen en schoenen doneren aan diverse instellingen in Suriname.

Dit vertelt Carmen van Helden-John voorzitter van de stichting. Om dit doel te kunnen realiseren organiseerde de stichting vorig jaar september in Amsterdam, Nederland een benefiet concert.

“Het was een zeer succesvol te noemen met optredens van verschillende bekende artiesten, zoals Xomara Misiedjan, Muriel Blijd, Lidia Blijd en nog veel meer artiesten. Alle artiesten hebben zich ingezet zonder enige onkostenvergoeding gevraagd te hebben”, aldus van Helden-John.

“De opkomst had beter gekund, maar dat doet niet weg dat het een zeer geslaagde avond was. De muziek, de verschillende stands waar eten, drinken en snuisterij gekocht kon worden gaven het een warme gezellige Caribische tint. Die avond heeft wat geld opgeleverd dat gebruikt wordt om gedoneerde spullen naar Suriname te kunnen versturen”, vult ze aan.

Van Helden-John is na zestien jaar weer in Suriname om in naam van de stichting de medische en andere spullen te doneren.

Stichting Help Je Medemens Int. werd vorig jaar opgericht naar aanleiding van een filmpje over de medische situatie in de Surinaamse ziekenhuizen. Het filmpje bleek van 2016 te zijn, maar de informatie die er verstrekt werd, bleek na onderzoek nog actueel te zijn.

BEKIJK OOK
Verkeersbrigadiertjes weer actief in nieuw schooljaar

Niets doen was voor mij dus geen optie. Enkele Christenen werden uitgenodigd om samen de koppen bij elkaar te steken. Het werd een internationale groep van voorgangers en andere bedieningen uit Suriname, Nederland en België die via conferentie call bijna wekelijks contact met elkaar hadden om te bidden en te brainstormen.

Het voorstel was om een benefietconcert te organiseren en via mailing donaties van medisch materiaal te vragen.

Naast het concert zijn ook instellingen aangeschreven, waaronder ziekenhuizen om medische spullen te doneren. “Tot nu toe zijn er alleen burgers die gedoneerd hebben, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat wanneer de stichting een begrip is geworden ook instellingen in België en Nederland bereid zullen zijn om een bijdrage te leveren”, benadrukt van Helden-John.