fbpx

Stichting Gevallen Helden 1902 herdenkt massaslachting Marienburg

Vandaag is het precies 113 jaar geleden dat de moedige strijd van arbeiders die opkwamen tegen onderdrukking en uitbuiting op de suikerplantage Marienburg op meedogenloze en wrede wijze de kop werd ingedrukt waarbij velen het leven lieten of gewond raakten.

Jaarlijks wordt door het bestuur van de Stichting Gevallen Helden 1902 deze bijzondere en droevige gebeurtenis herdacht bij het monument op het Plein van 30 juli 1902 te Marienburg.

Bij deze herdenking wordt er dan gebeden en worden er bloemen en kransen gelegd bij het monument terwijl de hele dag door velen die zich betrokken voelen bij deze gebeurtenis ook op hun eigen wijze dit komen doen.

Volgens voorzitter Dharm Mungra van de Stichting is het de bedoeling in het komend jaar een gravure in steen van het tafereel van deze massaslachting tot stand te brengen. De voorbereidende werkzaamheden daartoe zijn nog voor dit jaar gepland .

Gehoopt wordt dit project medio volgend jaar af te ronden en in te leiden met een serie bewustwordingsactiviteiten in dat kader. Volgens hem waren deze strijders die opkwamen tegen onrecht voorbeeldfiguren en is het vooral van belang dat onze jonge generatie zich daaraan spiegelt.

Foto: Behalve door het bestuur van de Stichting werden ook door het publiek kransen en bloemen gelegd bij het monument

Overige berichten