fbpx

Stichting Down Syndroom Nederland wil samenwerken met Surinaamse organisaties

Het aanwezig publiek tijdens de presentatie van Regina Lamberts over het Down Syndroom afgelopen woensdagavond heeft haar kennis kunnen verrijken op dat gebied. Behalve ouders en verzorgers van de doelgroep, was ook goed vertegenwoordigd studenten en leerkrachten die ook te maken hebben de doelgroep.

Lamberts, die voorzitter is van de Stichting Down Syndroom Nederland, deelde haar kennis met de aanwezigen. Ze behandelde ook delen uit het programma ‘Kleine Stappetjes’ dat richtlijnen aangeeft hoe met mensen met het Down Syndroom om te gaan als het gaat om het aanleren van bepaalde dingen zoals woordjes of opdrachten uitvoeren.

Belangrijke opsteker daarbij was dat er geen blauwdruk klaar ligt die zo met succes overgenomen kan worden om in eigen situaties toe te passen, maar elke situatie op zich beoordeeld moet worden en de methode naar die situatie aangepast moet worden om het beste resultaat eruit te krijgen.

De presentatie werd gehouden in het kader van 3 december, de Internationale Dag van de Mens met een Beperking. Voor dit jaar legt het MOB de aandacht op de mensen in Suriname die leven met het Down Syndroom en organiseert de activiteiten in samenwerking met de Stichting Down Syndroom Suriname.

De presentatie wordt vrijdag verzorgd in Nickerie. Alle relevante organisaties, ouders en begeleiders van kinderen met het Down Syndroom of andere beperkingen en belangstellenden zijn uitgenodigd om de presentaties gratis te volgen.

Op het programma staat verder ook oriëntatiebezoeken aan enkele instellingen/opvangtehuizen waar kinderen met het Down syndroom worden begeleid.

Het uiteindelijk doel is om een structurele samenwerking tot stand te brengen tussen de Stichting Down Syndroom Nederland en relevante organisatie in Suriname.(GFC)

OOK INTERESSANT
Surinaamse ondernemers worden verder geruïneerd door zinloze demonstraties