fbpx

Stichting 1 voor 12 zoekt hulp voor 9-jarige met bloedkanker

Stichting 1 voor 12 is door de ouders van de 9-jarige jongen, Damian Hendriks, die aan een vorm van bloedkanker lijdt, benaderd voor hulp. De komende week moet de jongen voor zes maanden naar Colombia vertrekken voor medische behandelingen.

Het gezin moet echter zelf zorg dragen voor de kosten die gepaard gaan met de tickets, verblijf en voeding. Stichting 1 voor 12 heeft haar bij het bezoek al geholpen met een bedrag van US$ 200. In totaal is nodig een bedrag van US$ 2000,-.

De moeder vertelt dat ze in februari haar zoon naar de dokter bracht in Henar met een zwelling op zijn onderlip. Omdat zijn situatie verergerde, werd hij dezelfde week verwezen naar de Spoedeisende hulp in Nickerie waar ontdekt werd dat hij gebrek had aan bloed. Voor verdere medische hulp werd hij met spoed naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vervoerd.

Na onderzoekingen werd vastgesteld dat de jongen aan bloedkanker lijdt. Op 22 maart kreeg zij goedkeuring van de Geneeskundige Commissie om naar het buitenland te vertrekken voor medische hulp daar de jongen hier niet geholpen kon worden.

“Elke dag gaat hij achteruit en het breekt mijn hart”, zegt ze bedroefd. De vrouw is een alleenstaande moeder van zes kinderen. Via stichting 1 voor 12 doet zij een beroep op eenieder die in de gelegenheid is een donatie te doen om te helpen zodat haar zoon naar Colombia kan vertrekken.(GFC)

Overige berichten