fbpx
Facebook Pagelike Widget

Stichting 1 voor 12 viert 10- jarig jubileum met kinderen in nood

Stichting 1 voor 12 viert vandaag haar tienjarig bestaan. Dit heuglijk feit viert zij met de kinderen van Huize Tyltyl gevierd worden. Het kindertehuis Claudia-A werd verrast met goedgevulde voedselpakketten.

President Desi Bouterse heeft afgelopen woensdag een financiële bijdrage geschonken aan de voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, om er een mooie dag van te maken. Vismale heeft besloten dit geld te besteden aan kinderen in nood.

“Ik heb altijd een hart voor mijn medemens, daarom kan ik het niet nalaten niks te doen voor mijn medemens. Liever besteed ik het geld dat wij als cadeau hebben gehad aan onze kinderen, dan gewoon een feestje mee te bouwen”, zegt Vismale.

Hij blikt tevreden terug op de successen die zijn organisatie in tien jaar tijd heeft geboekt binnen de samenleving. 1 voor 12 heeft momenteel een bestand met namen van mensen die in nood waren en hulp hebben gekregen.

“Dat mensen blij gemaakt worden en er een glimlach op hun gezicht verschijnt, stemt mij bijzonder goed. Het was altijd mijn wens om de nood van mensen te helpen lenigen. Na tien jaar mag ik niet ontevreden zijn. Ik wil juist meer mensen helpen”, vertelt Vismale.

Het is de organisatie gelukt om tien jaar op eigen kracht en ondersteuning van het bedrijfsleven de organisatie draaiende te houden. Ondanks zij geen financiële injectie krijgt van de overheid worden vele problemen van mensen opgelost.

Enkele boeiende zaken waar een oplossing voor is gevonden:

Het geval van de 9-jarige Roberto Refos die in 2005 dodelijk op een berm aan de Sir Winston Churchillweg werd aangereden. De dader reed weg, maar door goed speurwerk van het team van 1 voor 12 werd die gauw achterhaald. Echter heeft niet de dader, maar de vader van de dader ons te woord gestaan.

Een ander aangrijpend item was het verhaal van een 1-jarig meisje dat zonder anus werd geboren. Dit verhaal was zo indrukwekkend dat het dag na de uitzending ‘talk of the town’ werd. Door tussenkomst van ex-minister Guno Castelen en het Staatsziekenfonds is het kindje naar Cuba afgereisd waar er operatief werd ingegrepen op kosten van de Surinaamse overheid.

In 2004 werd een kankerpatiënt gestuurd naar Cuba. Zij is genezen en is nu kerngezond.

In het jaar 2006 werd de familie Samson in Commewijne geholpen aan een nieuw onderkomen. Hun woonplaats was letterlijk op een vuilstortplaats. Het verhaal van deze mensen was zo aangrijpend dat ex- president Ronald Venetiaan terstond de opdracht gaf deze familie van een splinternieuwe woning te voorzien.

In 2007 ontving de familie Amatgalim die in het district Coronie in een container bleef een bouwperceel van de overheid. Rieke Van der Aker van het bedrijf Remacon bouwde toen kosteloos een sleutelklare woning voor deze familie.

Het programma wordt nu op de dinsdag uitgezonden door TBN tv op kanaal 20. Binnenkort zal het ook kosteloos worden uitgezonden via RTV in Nickerie.

Intussen is het mogelijk om de uitzendingen en nieuws over de organisatie op het internet te volgen op www.1voor12suriname.com.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.