Stichting 1 voor 12 schenkt 175 leerlingen hoop en kansen met schooltassen

GFC NIEUWSREDACTIE – Stichting 1 voor 12 heeft, met de genereuze steun van gulle donateurs, 175 leerlingen van kansarme gezinnen in Suriname voorzien van schooltassen ter waarde van SRD 1000 per stuk.

Het jaarlijkse Schoolpakkettenproject van de stichting vierde zijn 18-jarig jubileum met een speciaal ‘Back to School’-evenement in Onverwacht, Para.

Naast het delen van schoolbenodigdheden, bracht deze dag een onverwachte wending met de terugkeer van de 8-jarige Imarcio Afie, die dagenlang vermist was in het bos.

Al bijna twee decennia zet Stichting 1 voor 12 zich in voor kansarme kinderen en hun onderwijsbehoeften. Dit jaar waren er meer dan 175 aanvragen voor schoolpakketten, wat de grote behoefte in de gemeenschap benadrukte.

Ondanks beperkte middelen slaagde de stichting erin 175 schooltassen te verstrekken, die niet alleen als educatieve hulpmiddelen dienen, maar ook als symbolen van hoop en kansen voor deze kinderen en hun families.

Het hoogtepunt was de ‘Back to School’-dag, waar leerlingen niet alleen hun schooltassen ontvingen, maar ook schoolbenodigdheden en een inspirerende dag ter voorbereiding op het nieuwe academische jaar beleefden.

De sfeer was vol opwinding en dankbaarheid, omdat deze kinderen nu klaar zijn voor hun onderwijsreis met de nodige middelen.

Naast het succes van het Schoolpakkettenproject kreeg deze speciale dag een aangrijpende wending. De moeder van Imarcio Afie, die dagenlang vermist was, ontving onverwachts hulp van een gulle donateur van Stichting 1 voor 12 voor een appartement in de stad voor Imarcio’s medische behandeling. Dit gebaar van vrijgevigheid betekent dat Imarcio nu de zorg en behandeling krijgt die hij dringend nodig heeft.

OOK INTERESSANT
Operatiekamerassistenten Suriname solliciteren op grote schaal in het buitenland

Voorzitter Louis Vismale van Stichting 1 voor 12 drukte diepe dankbaarheid uit aan alle donateurs, vrijwilligers en supporters die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Hij benadrukte ook de voortdurende inzet van de stichting voor positieve verandering in de gemeenschap en het verbeteren van het leven van kinderen.

Stichting 1 voor 12 blijft zich inzetten voor de welzijnsbehoeften van de gemeenschap en kijkt uit naar een toekomst vol hoop en mogelijkheden voor alle kinderen.