fbpx

Stichting 1 voor 12 opent bakkerij

Stichting 1 voor 12 heeft weer een mijlpaal bereikt. De stichting beschikt nu over haar eigen bakkerij die afgelopen zaterdag officieel in gebruik is genomen aan de Van Sprangweg te Sarron. Het heeft ruim zes maanden geduurd om eindelijk de deuren tot de bakkerij te openen, zegt voorzitter Louis Vismale.

De opening van de bakkerij van stichting 1 voor 12 moet gezien worden als nog een inkomstenbron om mensen in nood te helpen. ‘Koop een brood en steun de mens in nood’ is de leuze van de bakkerij.

Vismale is zeer ingenomen met de nieuwe mijlpaal. Hij hoopt dat de bakkerij de volledige ondersteuning van de samenleving zal krijgen, waardoor de stichting meer hulpbehoeftige Surinamers van dienst kan zijn.

De stichting die reeds zijn eigen programma en gaar keuken heeft, zoekt steeds naar meer mogelijkheden om de mens in nood te bereiken. In de afgelopen periode heeft zij zich ook sterk gemaakt voor daklozen.

BEKIJK OOK
Ambassadeurs Thailand en Pakistan bieden geloofsbrieven aan president

Bij de opening van de bakkerij heeft de stichting de ruim 100 aanwezigen voorzien van een broodje met kaas. Vismale kijkt uit naar de ondersteuning vanuit de gemeenschap. “Ze hoeven niet alleen geld te brengen, ze mogen ook broden kopen. Als iemand tien broden heeft gekocht, kunnen we al zorgen voor maaltijd voor een dakloze”.

De stichting wil ook ten dienste staan met haar bakkerij, daarom zal zij er ook voor zorgen dat bij bestellingen vanaf 5 broden, de levering door de stichting wordt gedaan. Ook mensen die activiteiten op scholen hebben en brood nodig hebben, kunnen 1 voor 12 contacten.

Bij de opening hebben buurtbewoners aangegeven dat de bakkerij een goed initiatief is. Behalve dat zij elke dag vers brood kunnen kopen, zullen zij ook de nodige ondersteuning bieden om zo ook andere Surinamers te helpen.(GFC)