fbpx

Stichting 1 Voor 12 houdt kerstconcert voor jong en oud

De stichting 1 voor 12 heeft op tweede kerstdag haar kerstconcert gehouden in het gebouw van de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB). Ruim 325 kinderen en 150 volwassenen waren aanwezig.

Onder de groep van de kinderen bevonden zich pupillen van de tehuizen Arya Dewaker, Huize Campagne en Hoop voor kinderen. Daarnaast heeft de stichting ook kinderen uit de buurt van haar kantoor uitgenodigd om deel te nemen aan het kerstconcert. De kinderen werden met de bus afgehaald en na het concert weer afgezet.

Onder de volwassenen bevonden zich personen die gedurende het jaar in het programma van 1 Voor 12 zijn geweest. Een voorbeeld hiervan was de aanwezigheid van Gregory Vyent, die recent naar Colombia is geweest voor medische behandeling. Hij is genezen van de tumor in zijn rechteroog.

Het kindje Landveld dat begin dit jaar ook in het programma was, was gisteren ook aanwezig. Ook zij is helemaal genezen.

BEKIJK OOK  Minister Somohardjo gestart met consultatieronde organisatie Javaans nieuwjaar

De minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, en haar collega van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, waren ook aanwezig. De twee ministers overhandigden een enveloppe aan de stichting en ook symbolisch levensmiddelen pakketten aan de vertegenwoordigers van de kindertehuizen.

Daarnaast was ook de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust aanwezig. Hij overhandigde ook een presentje aan de stichting.

Het kerstconcert begon met de bemoedigende woorden van eerwaarde Lloyd Dalfour en werd ingeluid door de kawinaband Parapas krioro. Verder hield de Surinaamse zangeres Patricia van Daal de kinderen flink bezig met leuke nummers. Na het concert konden de aanwezigen genieten van lekker eten en drank.

Het kerstconcert is gefinancierd met middelen van de diverse inzamelingsacties van de stichting. Voorzitter Louis Vismale bedankt alle donateurs in en buiten Suriname die de stichting het afgelopen jaar hebben bijgestaan.(GFC)