fbpx

Stibula krijgt ‘Youth Corps’

Vrijwilligers werk is meer dan dankbaar werk, het is liefde of liefdevol werk en dit bewijzen de huidige vrijwilligers van Stibula al langer dan 51 jaar. Vanaf het ontstaan van Stibula is de bijdrage die alle jaren is geleverd door vrijwilligers mede de reden van het succesvol voortbestaan van deze buurt organisatie.

Met het heengaan van de jaren en de nieuwe ontwikkelingen is versterking van het team noodzakelijk. Daarom zal Stibula de komende maanden samen met de hulp van de Caribbean Policy Development Centre (CPDC) een campagne uitvoeren om meer jeugdige vrijwilligers aan te trekken voor de verschillende activiteiten.

Deze vrijwilligers zullen getraind worden in het uitvoeren van vrijwilligerswerk gericht op hun aanwezige talenten. Verder zullen ze ook verschillende trainingen en workshops volgen om ze zo tot waardige vrijwilligers te helpen vormen.

Behalve het aantrekken van vrijwilligers zal Stibula de komende periode ook meer doen rondom de bewustwording van het belang van vrijwilligers werk. Het is namelijk nationaal, regionaal en zelf internationaal zo dat de afgelopen jaren er een dalende trend is bij het aantal beschikbare vrijwilligers. Deze trend is zeker ook te merken als het gaat om het aanwerven van jeugdige vrijwilligers.

BEKIJK OOK
NATIN-studenten denken ook mee over upgraden historische gebouwen binnenstad Paramaribo

“Omdat wij van Stibula geloven dat het werken als vrijwilliger de mens heel veel leert, willen wij zoveel als mogelijk jongeren interesseren voor het vrijwilligerswerk. De ervaringen en lessen zijn namelijk niet in geld uit te drukken en zullen je leven lang van dienst zijn. Als vrijwilliger ben je verder in staat om een daadwerkelijke verandering teweeg te brengen en een bijdrage te leveren in jouw omgeving”, zegt de directie van Stibula.

Het doel van onze campagne is om een vaste groep van jonge vrijwilligers tussen 18 – 25 aan te werven. “Uiteraard hopen we ook iets oudere vrijwilligers erbij te krijgen”.

Het project duurt tot oktober 2018.(GFC)