fbpx

Steven Coutinho nieuwe directeur DSB

GFC NIEUWS-Steven Coutinho heeft vanaf 5 augustus het voorzitterschap van het directieteam van DSB overgenomen.

Coutinho volgt hiermee het voorzitterschap van Hanna Lieuw – Hie – Gonesh op, dat zij sinds 19 januari 2017 waarnemend vervulde.

Zij heeft, in gezamenlijk overleg, besloten het vervolg van haar carrière buiten de bank voort te zetten, meldt de bank in een persbericht.

In zijn vorige rol was Coutinho hoofd van het operational transformation proces van RBC Royal Bank of Canada, de grootste bank van Canada.

In deze rol heeft hij voor 17 landen de operationele transformatie geleid om zowel de client experience te verbeteren, alsmede de kwaliteit en integriteit van de interne operaties te optimaliseren.

Voor deze uitdagende positie was Coutinho als Managing Director van de RBC eindverantwoordelijk voor de Nederlandse Antillen en Suriname, een rol die hij vervulde na enkele jaren als Chief Commercial Officer bij de Hakrinbank in Suriname gewerkt te hebben.

Coutinho heeft een Master’s Degree in natuurkunde en een MBA in financiën van de gerenommeerde Wharton School of Finance in Pennsylvania.

BEKIJK OOK
Btw zal geen kostprijsverhogend, maar wel inflatoir effect hebben

Daarnaast is hij schrijver van twee boeken, te weten: Thinking outside Nature’s Box en Breaking Rank.

Coutinho is trots deel te mogen uitmaken van De Surinaamsche Bank. “Ik geloof in de potentie van DSB. Het zijn uitdagende economische tijden, maar DSB zal haar positie in de Surinaamse maatschappij verder verstevigen.”

“De focus zal voortdurend liggen op onze gewaardeerde klanten die een snelle, verbeterde en simpele dienstverlening mogen verwachten.”

“Daarnaast zal er bijzondere aandacht worden besteed aan onze medewerkers in de vorm van regelmatige begeleiding, zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid met inachtneming van het beheersen van de risico’s”, zegt Coutinho.

Het directieteam van DSB bestaat nu uit Coutinho, CEO en René van Rooij, COO.

Peter Ng A Tham, CCO, heeft eerder aangegeven op eigen verzoek zijn dienstverband bij DSB te beëindigen per 1 november 2019 en hij zal tot het einde van zijn dienstverband bij de bank betrokken blijven als adviseur van de directie.