fbpx

Stephan Brunings onderuit in Guatemala

De Surinaamse juniorenworstelaar heeft ons land afgelopen weekend vertegenwoordigd tijdens de Pan-American Cadet Championships in Guatemala. Samen met coach Arun Bihariesingh heeft hij een trainingskamp van 2 weken gevolgd. Aansluitend daarop vond de Panam-wedstrijden plaats. Brunings kwam uit in de klasse -65kg vrije stijl. Zijn tegenstander was de Colombiaan Roj Carvajal.

Brunings begon goed, nam een voorsprong, maar kreeg reeds in de eerste minuut te kampen met een lichte knieblessure. Echter, de Colombiaan Carvajal was technisch beter dan Brunings en voor einde van de eerste ronde kon hij de achterstand ombuigen in een 13-4 voorsprong.

In de tweede ronde was Brunings veel beter, maar de voorsprong van Carvajal was te groot. Hij maakte nog 2 punten en won de wedstrijd door een technisch overwicht (15-4).

BEKIJK OOK
Drugsverdachte aangehouden door Stootgroep Oost

Volgens coach Bihariesingh heeft zenuwen Brunings parten gespeeld. Hij was teleurgesteld, omdat hij het veel beter kon doen. Bihariesingh geeft aan dat Suriname in Guatemala was als onderdeel van het programma “More Then Medals”.

Hij geeft aan dat alle participanten van dit programma reeds in de eerste ronde waren uitgeschakeld door sterke landen als USA, Cuba, Peurto Rico en de Dominicaanse Republiek. Dit programma was bedoeld om de minder sterke landen te laten trainen op topniveau. Vandaar er ook een trainingskamp van 2 weken aan gekoppeld was. Vandaag zijn Brunings en Bihariesinh terug in Suriname.(GFC)