“Stem Op Jezelf” presenteert zich voor het eerst publiekelijk

GFC NIEUWS- Op 12 februari 2019 is de politieke partij “Stem Op Jezelf” (SOJ) opgericht door Lesley Elohim.
“Geloof in jezelf en sta achter jezelf” is de lijfspreuk van de partij.
In maart van het afgelopen jaar werd het proces om goedkeuring van de oprichting van de partij gestart en in juni 2019 werd deze goedkeuring een feit.
Het afgelopen jaar was de partij bewust op de achtergrond bezig met alle voorbereidingen om deel te nemen aan de verkiezingen in mei 2020.
Nu, een jaar na de oprichting en met de inschrijving voor deelname aan de verkiezing in zicht, stelt de partij zich voor het eerst publiekelijk voor.
“Wij hebben als lijfspreuk ‘Geloof in jezelf en sta achter jezelf’, omdat wij weten dat er niets belangrijker is dan de mens zelf. Elke individu is van bijzondere waarde als Surinamer maar ook als wereldburger, en moet uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Zo zal niet alleen het leven van en voor de individu beter tot bloei komen, maar ook Suriname en de wereld.”
“Eigen inzet daartoe moet worden gestimuleerd door alle externe factoren. Dit is het uitgangspunt waar SOJ bestuurlijk van uitgaat.”
“Het belangrijkste wat Suriname bezit bent u zelf. Jijzelf bent het belangrijkste wat Suriname bezit. Ongeacht de achtergrond op etnisch, religieus, educatief, maatschappelijk, financieel of welk ander gebied dan ook. Daarom zegt ‘Stem Op Jezelf’: maak er het beste van. Geloof in jezelf en sta achter jezelf.”
Het hoofdbestuur van de partij wordt gevormd door voorzitter Lesley Elohim, secretaris Egwald King en penningmeester Georgen Sieda.