fbpx

Steiger Calcuttaweg vervuild

Tijdens werkzaamheden van de Afdeling Burger Informatie Centrum Saramacca de afgelopen week in het ressort Calcutta is geconstateerd dat er veel petflessen en andere plasticzakjes worden gedumpt bij deze aanmeersteiger.

De aanmeersteiger aan de Calcuttaweg, langs de Saramaccarivier, is een heel belangrijke steiger in het ressort Calcutta. Vanuit deze steiger maken leerkrachten en leerlingen dagelijks gebruik om de oversteek te doen naar de O.S. Huwelijkszorg aan de Rechteroever van de Saramaccarivier.

De kinderen van Huwelijkszorg die de Mulo school te Von Freyburg bezoeken doen aldaar dagelijks de oversteek. Vissers en andere personen maken ook gebruik van deze steiger.

BIC Saramacca doet namens het lokaal bestuur een beroep op gebruikers van deze steiger om geen vuil daar te dumpen, maar mee te geven aan de vuilniswagen, die dit gebied op de dinsdag aandoet. “Men kan zich niet zo onverantwoordelijk blijven gedragen, want het kost de overheid geld en tijd om deze puinhoop op te ruimen, terwijl het voorkomen kan worden”, aldus het BIC.(GFC)

Overige berichten