Steekpartij en intimidatieschoten gelost op terrein AZP

De politie van Munder kreeg vanmorgen vanuit het Academische Ziekenhuis Paramaribo een melding binnen van een schiet- en vechtpartij. De politie ging ter plaatse voor een onderzoek en bleek dat drie gewonde mannen vanmorgen voor medische behandeling naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) waren gebracht door twee mannen en drie vrouwen. De drie mannen hadden steekverwondingen opgelopen.

Het gaat in deze om de 25-jarige Guyanees Juan S., de 37-jarige Surinamer Kelly A. en de 37-jarige Surinamer Iwan L. Kort nadat deze drie slachtoffers de behandelruimte van de SEH waren binnengebracht, kwamen twee andere mannen ter plaatse die in de behandelruimte wilden gaan. Dat is hun echter belet door beveiligers van het ziekenhuis.

De twee mannen liepen vervolgens het terrein op alwaar de begeleiders van de drie slachtoffers stonden. Eén van de twee mannen trok een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht hiermee de 27-jarige Guyanese begeleidster Candice W. een ernstige verwonding toe in het gelaat.

Terwijl de mannen wegrenden, haalde een hunner een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn en loste daarmee intimidatieschoten.

Een derde man wachtte de twee vluchtende mannen op in een auto die in de directe omgeving van het ziekenhuis geparkeerd stond. Nadat de twee gewapende mannen in de auto waren gestapt, reed de chauffeur met hoge snelheid weg.

Volgens verklaring van de slachtoffers en begeleiders waren zij op een verjaardagsfeest in een bardancing aan de Saramaccastraat. Op een gegeven moment ontstond er een vechtpartij en werden drie mannen neergestoken.

De slachtoffers werden per eigen gelegenheid vervoerd naar de SEH. De vermoedelijke messentrekker is de man die naderhand schoten heeft gelost op het terrein van het AZP.

Juan S. mocht na medische behandeling naar huis, terwijl Iwan L. na medische behandeling is weggelopen uit het ziekenhuis. Kelly A en Candice W. zijn ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen.

Kort na het incident op het AZP-terrein is door de beveiliging van het ziekenhuis en door de politie van het ressort Munder ervoor gezorgd dat de rust en veiligheid terugkeerde.

De politie is bezig deze zaak te onderzoeken.(GFC)