fbpx
Steeds valse meldingen over novel coronavirus

GFC NIEUWS- Woensdag kreeg het ministerie van Volksgezondheid de melding binnen dat vermoedelijk een groep reizigers recentelijk uit China naar Suriname is afgereisd via een onbekende route.

De groep verbleef naar zeggen enkele dagen op twee locaties in Paramaribo-Noord.

Het ministerie heeft meteen volgens het plan van aanpak gehandeld en heeft het quick-response team met ondersteuning van het Korps Politie Suriname erop afgestuurd voor onderzoek. Echter, het bleek voor de zoveelste keer wederom om loosalarm te gaan.

Het quick-response team heeft deze gebouwen grondig geïnspecteerd en er zijn gesprekken gevoerd met de eigenaren, het personeel, de wachters en mensen in de directe omgeving.

Het quick-response team heeft geconstateerd dat beide gebouwen verlaten waren. Bovendien was er absoluut geen indicatie dat op de locaties personen verbleven of in de afgelopen tijd hadden vertoefd.

Na het onderzoek heeft het quick-response team geconcludeerd dat de melding niet op waarheid berustte.

Volksgezondheid benadrukt dat tot op heden er geen officiële meldingen van besmetting met het nieuwe virus zijn in ons land. Het ministerie stelt dat elke melding serieus afgehandeld wordt en doet het verzoek aan de gemeenschap om alleen serieuze meldingen door te geven. Dit, omdat een melding met alle zorg en efficiëntie afgehandeld wordt.

De nodige middelen en het personeel worden in werking gezet bij zo een onderzoek dat ook tijdrovend is. Daarnaast wordt de gemeenschap onnodig geconfronteerd en opgeschrikt met angsten en onrust.

Het ministerie roept de bevolking op om te allen tijde alert te blijven en de nodige preventiemaatregelen te treffen zoals het wassen van handen met water en zeep, het ontsmetten van de handen met hand sanitizer die meer dan 60% alcohol bevat, bij het hoesten en/of niezen gebruik te maken van wegwerptissue of dit te doen in de elleboogplooi en nauw contact te vermijden met mensen die griepachtige symptomen vertonen.

Heeft u griepverschijnselen en heeft u een reisgeschiedenis uit de risicogebieden van minder dan 14 dagen? Bel 178!

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.