fbpx

Steeds meer vrouwen komen erachter dat vriendschap met mannen eigenlijk niet bestaat

GFC LIFESTYLEREDACTIE- ‘Pure vriendschap tussen mannen en vrouwen is een fabel. Eén partij wil namelijk altijd meer dan de andere en vaak is het de man.’

Tot die conclusie komen alsmaar meer vrouwen, blijkt uit berichten op diverse platforms.

Een man die in de friendzone zit, en op sociale media toegaf grofweg tweeduizend euro te hebben uitgegeven aan intieme foto’s van zijn ‘vriendin’, heeft veel stof doen opwaaien.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geef je vrouw of vriendin toestemming om met andere mannen naar bed te gaan, adviseert relatieadviseur

Volgens vrouwelijke reageerders is dit een schoolvoorbeeld over hoe mannelijke vrienden echt denken.

Ze vertellen dat de meeste mannen zonder twijfel de lakens zullen delen met hun vrouwelijke vrienden indien zij de mogelijkheid krijgen.

BEKIJK OOK
Vriendinnen leggen uit waarom ze geen onderbroek dragen: het is hygiënischer

screenshot 1 | GFC

Ook is er volgens hen per definitie geen sprake van een platonische vriendschap als één persoon geslachtsgemeenschap wel ziet zitten, zelfs als de ander het helemaal niet wil. Dames zouden derhalve ‘op hun hoede’ moeten zijn voor vrienden van het tegenovergestelde geslacht.

“Veel mannen nemen een afwachtende houding aan en hopen stiekem dat ze ooit interesse toont”, luidt een andere reactie.

Tot slot wordt er door enkele heren beweert dat dames doorgaans wel weten dat hun mannelijke vriend interesse heeft, maar dat ze voor eigen gewin misbruik maken van de situatie.

foto ter illustratie