fbpx

Steeds meer mensen plakken hun mond dicht met plakband om gezonder door het leven te gaan

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Er is sprake van een toename van het aantal mensen in de Verenigde Staten van Amerika dat hun mond voor het slapen gaan met plakband dichtplakt met het doel gezondheidsvoordelen te behalen.

Mouth Taping verplicht een mens als het ware om door de neus te ademen. Nasale ademhaling zou volgens verschillende researchers zorgen voor het verhogen van de productie van Nitric Oxide (NO).

Nitric Oxide is essentieel voor de algehele gezondheid. Het wordt onder meer sterk in verband gebracht met een sterker immuunsysteem, gezonder hart en vaatsysteem, betere doorbloeding, geheugen en slaapkwaliteit.

BEKIJK OOK: Topexpert legt uit waarom mobiele telefoon kan zorgen voor onvruchtbaarheid

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke die ook een adviseur is van Constantin Foundation, vertelt vanuit Duitsland aan GFC Nieuws dat een gezonde nachtrust een van de belangrijke en beslist niet te onderschatten factoren is om gezond te blijven.

BEKIJK OOK
Impotente mannen hoeven zich niet te schamen, zeggen experts

Verschillende onderzoekingen hebben volgens hem aangetoond dat het veel beter is om door de neus te ademen.

Hij benadrukt echter dat niet alle deskundigen voorstander zijn van Mouth Taping.

“Er bestaat op dit vlak geen consensus en er is nog niet veel wetenschappelijk onderzoek hiernaar gedaan. Het gaat voornamelijk om anekdotisch bewijs”.

“Een deel experts vindt het een gevaarlijke handeling, anderen adviseren juist om de mond dicht te plakken voorafgaande aan het slapen vanwege de vele voordelen die dat met zich zou meebrengen”, aldus Jonathan Clarke.

Foto ter illustratie.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.